Bejelentkezési adatok mentése a böngészőben

Rendszerünk lehetőséget biztosít arra, hogy Ön a webes felületen a bejelentkezési adatait a helyi számítógépen elmenthesse: ezáltal a későbbi belépésekhez nem szükséges Erodium és TAJ kártyáját előkeresnie, a számítógép automatikusan az Ön adatait kínálja fel. Arra is lehetőség van, hogy egy számítógépen több kártya adatait mentse el, és a bejelentkezés előtt válasszon a mentett kártyák közül.

Kérjük a kártya adatok elmentését csak megfelelően biztonságos, saját számítógépen engedélyezze! Ha Ön egy más által is használt, esetleg publikus számítógépen menti el bejelentkezési adatait, akkor az Erodium Rendszerben tárolt összes adatához más is hozzáférhet!

 

Bejelentkezés és az első kártya adatainak elmentése

Az első kártya adatainak elmentéséhez az Erodium kezdőlapon válassza a Páciens belépés linket!

A megjelenő oldalon keresse meg az Erodium kártya kód mezőt!

Töltse ki a Kártyakód és a TAJ szám mezőket az Erodium kártyáján illetve TAJ kártyáján található adatokkal. Ha kellően biztonságos, idegenek által nem használt, saját számítógépén jelentkezik be, akkor kattintsa be a jegyezze meg ezen az esközön pipát is!

A Belépés gombra kattintva a rendszer bejelentkezteti Erodium fiókjába, és ha Ön bepipálta a jelölőnégyzetet, akkor elmenti a használt kártya adatait.

 

Bejelentkezés mentett adatokkal

Ha Ön korábban elmentette a bejelentkezéshez szükséges adatait, akkor a bejelentkező felületen megjelenik egy Mentett kártya sor is - e soron az Ön neve és kártyájának kódja található. Ha több kártyát is mentve van egy számítógépen, akkor ezzel a legördülő mezővel tud váltani a kártyák között. A kiválasztott kártya adatai automatikusan átvezetésre kerülnek a Kártya kód és a TAJ szám mezőkbe, így Önnek a kártya kiválasztása után elég a Belépés gombra kattintania a bejelentkezéshez.

 

Belépés másik, még nem mentett kártyával

Ha Önnek már van egy mentett kártyája a rendszerben, akkor a bejelentkező felület azt a kártyát fogja felkínálni, ahogy az a fenti képen is látható. Ha Ön egy másik kártyával szeretne bejelentkezni, akkor a Mentett kártya soron gördítse le a mezőt, és válassza az Új kártya megadása lehetőséget!

Ezt az opciót kiválasztva a bejelentkező mezők üressé válnak, és beírhatja az új kártyához tartozó TAJ számot és kódot.

Most is Ön dönt, hogy a bejelentkezés csak egyszeri, vagy szeretné menteni a kártya adait a már meglevő másik kártya mellé.

 

Belépés másik, már mentett kártyával

A bejelentkező felület automatikusan az első mentett kártyát kínálja fel belépésre, ez a képen Minta Anna kártyája.

Ha másik mentett kártyával szeretne belépni, akkor gördítse le a Mentett kártya mezőt és válassza ki a másik mentett kártyát!

A választás hatására a kijelölt kártya adatai kerülnek betöltésre a bejelentkező mezőkbe és Ön a Belépés gombra kattintva máris bejelentkezhet.

 

Mentett kártya adatok törlése

Ha a rendszerben az Ön számítógépéhez van elmentett kártya nyilvántartva, akkor a bejelentkező felületen látható a Mentett kártya sor. Mentett kártya törléséhez gördítse le ezt a mezőt és válassza az Elmentett kártyák kezelése opciót!

A megjelenő felületen a rendszer felsorolja az adott számítógépen mentett kártyákat. Ha törölni szeretne egy kártyát, kattintson a kártyához tartozó nevet és kódot tartalmazó sorra!

A megjelenő megerősítő felületen hagyja jóvá a kártya törlését, és ezzel az adott kártyához tartozó mentett adatok törlésre kerülnek az Ön számítógépéről!

Ha több kártyát is törölni szeretne, akkor a fenti lépéseket minden kártyára végre kell hajtani!